Vandaag is het de Dag van de Stralende Beroepen of World Radiography Day!

Vandaag is het de Dag van de Stralende Beroepen of World Radiography Day!
08 november 2022
Daarom zet ZOL graag onze dienst Medische Beeldvorming in de kijker. Zij krijgen het meest te maken met straling.
De dienst Medische Beeldvorming is actief op alle campussen van ZOL Genk (Sint-Jan Genk, Sint-Barbara Lanaken en MCAD Waterschei), alsook in ZOL Maas en Kempen in Maaseik.
Het team van zo’n 160 medewerkers bestaat uit radiologen, verpleegkundigen, technologen medische beeldvorming, logistieke assistentes en healthcare management assistants. Verder is er ook een eigen ICT-dienst en een wetenschappelijk departement aanwezig.
Ze hebben maar liefst 9 röntgen- en 8 echografiezalen, 5 CT-scanners, 3 MRI-scanners, 3 mammografietoestellen en 3 botdensitometers (DEXA) ter beschikking en zetten actief in om met de laagst mogelijke stralingsdosis het beste beeld te bekomen.
Om dit mogelijk te maken, investeerde de dienst de laatste jaren erg in state-of the-art CT-toestellen. Verder worden de medewerkers tijdens cursussen “blind positioneren” opgeleid om ook binnen de klassieke radiologie zo’n minimaal mogelijke dosis straling te geven.
Dit jaar willen we graag ook ons Medisch Centrum in Waterschei in de kijker plaatsen. Het centrum is klein, toegankelijk en gemakkelijk bereikbaar. Je kan hier onder het gebouw parkeren. Daarom leent deze campus zich uitstekend voor snelle, kwalitatieve en dagelijkse radiologie en echografie. Patiënten met bijvoorbeeld een spierscheur of buikpijn zijn hier snel geholpen in een aangenaam kader.
Meer informatie over onze dienst Medische Beeldvorming?
 
 
arrow