Fellowship dr Mebis in de Sint Maartenkliniek in Nijmegen

Dr Wouter Mebis gaat voor een fellowship 3 maanden naar de Sint Maartenskliniek in Nijmegen om de kwaliteit van de MSK diagnosestelling verder te verhogen binnen radiologie ZOL.

Fellowship dr Mebis in de Sint Maartenkliniek in Nijmegen
25 january 2022

Dr. Mebis, een van de nieuwste leden van ons team van musculoskeletale (MSK) radiologen, gaat van januari tot en met maart naar Nederland voor een fellowship in de Sint Maartenskliniek te Nijmegen. Bij de Sint Maartenskliniek draait alles om de menselijke beweging. Als gespecialiseerd ziekenhuis zijn ze in Nederland en Europa toonaangevend in de behandeling van aandoeningen op het gebied van houding en beweging. De Sint Maartenskliniek staat bekend om haar aanpak van complexe aandoeningen maar men kan er uiteraard ook terecht voor veelvoorkomende klachten of blessures op het gebied van orthopedie, reumatologie, revalidatiegeneeskunde en pijnbestrijding. Naast de klinische departementen zijn ook de ondersteunende diensten zoals de radiologie er volledig toegespitst op het bewegingsstelsel.

De dienst radiologie van de Maartenskliniek wordt bemand door 6 gespecialiseerde MSK radiologen waaronder dr. Marina Obradov. Zij is verantwoordelijk  voor de opleiding van de fellows die zowel van binnen als buiten Nederland speciaal naar de Maartenskliniek komen om zich te specialiseren in de MSK radiologie. Dr. Obradov is met name bedreven in het uitvoeren van allerhande infiltraties waarbij er middels echografie of röntgenstralen een inspuiting kan worden gedaan in een bepaald gewricht of op een specifieke plaats van pijn of ontsteking zoals een slijmbeurs, pees, cyste… Soms is dit uit diagnostisch oogpunt, waarbij de patiënt na een inspuiting moet bijhouden of de pijn verbetert met de toegediende verdoving, maar het kan tegelijk ook een behandeling zijn omdat er naast een verdovend ook een ontstekingsremmend middel kan worden toegediend.

Dr. Mebis zal gedurende drie maanden een gevarieerd programma doorlopen waarbij zowel de diagnostische MSK onderzoeken aan bod komen (RX, echo, CT, MRI) als de hierboven aangehaalde infiltraties. Met de vergaarde kennis kunnen we als dienst radiologie de kwaliteit van onze MSK diagnosestelling verder verhogen en in de toekomst mogelijk ook onze service uitbreiden met MSK infiltraties. Wordt vervolgd!

2022-01-12 14_02_01-Window  

 

Gerelateerde blogberichten

Artikel over onze dienst, gepubliceerd in de recentste versie van ZOLarium, een tijdschrift van de wetenschappelijke raad van het ZOL, vooral gericht op verwijzers.

Artikel over onze dienst, gepubliceerd in de recentste versie van ZOLarium, een tijdschrift van de wetenschappelijke raad van het ZOL, vooral gericht op verwijzers.

arrow